go to home page

איתן יעקובי – בין חמשת החוקרים הצעירים המבטיחים של אגודת מרקוני היוקרתית

"בעלי פוטנציאל לזכות בפרס מרקוני – המקביל לפרס נובל במדעי התקשורת"

איתן יעקבי, בוגר הטכניון ודוקטורנט ב- Jacobs School of Engineering באוניברסיטת סן דייגו, יקבל את פרס החוקר הצעיר מטעם אגודת מרקוני ב-9 באוקטובר. הענקת הפרס תתבצע בארוחת ערב במסגרת כנס מרקוני, שימשך יומיים.

3677143528_Bigזו שנה השנייה שבה הפרס מוענק לחוקרים צעירים בתחומי התקשורת והאינטרנט. יעקבי נבחר בשל "הישגיו הבולטים בתחומי התקשורת ותורת המידע, בדגש מיוחד על error correcting coding בזכרונות פלאש – מחקר שתרם להפחתת עלויות והגדלת קיבולת".

רוברט לאקי, יו"ר האגודה, אמר כי "חתני הפרס לחוקר צעיר הם חוקרים מבטיחים, שכבר טבעו את חותמם בתחום המחקר שלהם. ועדת הבחירה מחפשת מועמדים בעלי פוטנציאל לזכות בפרס מרקוני – המקביל לפרס נובל במדעי התקשורת – בשלב כלשהו בעתיד. עמיתי מרקוני נמצאים בחזית הקידמה בתחום הטלקומוניקציה והאינטרנט".

איתן יעקבי, בנם של ברוך וכרמלה יעקבי, נולד, גדל והתחנך בקרית שמונה. הוא קיבל שני תארי BA ב-2005, שניהם בהצטיינות יתרה במסגרת תכנית המצוינים, במדעי המחשב ובמתמטיקה, מהטכניון. הוא השלים M.Sc בהצטיינות יתרה במדעי המחשב בטכניון ב-2007. בתקופת לימודיו ב-UCSD הוא קיבל את מלגות ג'ייקובס UCSD, הניתנת לסטודנטים מבטיחים בלימודים מתקדמים.